Multimédia

2008.06.23. 13:13

38 év fegyház hackelésért

<p>A&#160;jegyeivel manipuláló 18 éves diák akár 2046-ig is börtönben ülhet, ha a bíróság úgy ítél.</p>

Példátlanul szigrorú büntetésre számíthat az a 18 éves középiskolás fiú, aki betört iskolája számítógépes rendszerébe, hogy ily módon javítsa ki az intézmény adatbázisban tárolt jegyeit. Ha Omar Kahn minden vádpontban bűnösnek találtatik, akár a következő szűk négy évtizedet is börtönben töltheti.

Az USA-beli Orange Megye ügyézsége többek között betörés, adatlopás, visszaélés, hamisítás, rongálás és lopás miatt kezdeményezte az eljárást ellene, ugyanis Omar a létező összes bűncselekményt elkövette, amit egy ilyen "akció" során lehetséges, a helyi törvények pedig igen szigorú büntetési tételt ígérnek az ilyen esetekben. Összesen 69 vádpontot hoztak föl ellene.

Tesoro High School egykori diákja egyéb iránt igen jómódú családban él, így szüleinek nem jelenthetett különösebb gondot az 5.000 dolláros óvadék kifizetése, az iskola pedig a környék egyik legpatinánsabb intézménye, és helyszínként szolgált például egy rendkívül népszerű reality show-nak is. (Real Housewives of Orange County)

Az iskolába, majd a szerverekre betörő fiú úgy bukott le, hogy tanárainak feltűntek az egyébéként gyengén teljesítő diák jegyei, melyeket jellemzően F -ről A -ra módosított, vagyis a legrosszabb osztályzatról a legjobbra írta át jegyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!