Miskolc Rally 2008

2008.05.01. 14:10

Kőváry videóval készül Miskolcra

<p>Az első verseny nullás lett a Köváry Barna – Szentiványi Szabolcs duó számára.</p>

A műszaki hibát kijavították, a bajnokság második futamára, a Miskolc ralira bizakodva készülnek.

Nem úgy sikerült Kőváry Barnának az Eger rali, ahogy előtte képzelte. Sajnos idén sem látta meg a célt. Tavaly is pont ugyanott, az Egerbakta-Pétervására közötti szakaszon esett ki. "Ha jövőre is lesz ez a gyorsasági, nem nevezek" - mondta viccesen Kőváry Barna. Ott lesz viszont május 1-3. között zajló 15. Szemerey Transport Miskolc Rally-n.

A csapat az Eger rali után szétszedte a motort, kiderült, hogy a főtengely egyik csapágya okozta a problémát. "Az "A-s" motor építésekor felhasználtuk a tavalyi főtengelyt, mert teljesen hibátlannak tűnt. Most megtanultunk, hogy mindenből mindig újat kell betenni. Szerencsénkre számos alkatrész, így a hengerfej is megúszta a hajtókar támadását. Miskolcra már egy új motorral készülünk"- beszélt a hibáról Barna.

Nemcsak az erőforrás lesz új, de másik váltót is kap a Renault Clio. A Miskolc környékén kijelölt szakaszok ugyanis sokkal gyorsabbak, mint Egerben. "A gyorsasági szakág első futamára kölcsönadtam az autómat márkatársamnak, mert az ő Cliója még nem készült el. A Hungaroringen hosszabb váltóáttételt alkalmaztunk, ami bevált. Ez marad benn nekünk is, mert a Miskolc rali pályái igen tempósak, kell a nagy végsebesség" - beszélt a változtatásról a pilóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!