Miskolc hírei

2011.05.27. 19:31

Nyáron még több veszély leselkedik

<p>Miskolc - Nyáron, a vakáció idején is be kell tartani a közlekedési szabályokat.</p>

Ha itt a jó idő, előkerülnek a motorkerékpárok és a biciklik, de azok az autók is, melyek télen a garázsban pihentek. A megnövekedett forgalom azonban több veszélyhelyzetet is teremt, több a közlekedési baleset. Ezt erősítette meg portálunknak Lovassyné Németh Mária rendőr alezredes, aki hozzátette: a balesetek számának növekedéséhez az is hozzájárul, hogy segéd-motorkerékpárt például már a 14 évesek is vezethetik, akik nem biztos, hogy elég meggondoltak, és hogy a szabályoknak megfelelően közlekednek.

Áprilisban 3 hetes kampányt indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, melynek során a kerékpárosokat ellenőrizték. Kiszűrték az ittas „vezetőket”, de vizsgálták a biciklik felszereltségét és műszaki állapotát is. Összesen 64 ellenőrzés történt, tudtuk meg. A kerékpárosokra irányuló ellenőrzési akciót egyébként meghosszabbította a főkapitányság rendészeti igazgatója augusztus 31-éig.

Leselkedő veszélyek

Ha kitör a nyári vakáció, a gyermekbalesetek száma is megnövekszik. A rendőr alezredes tapasztalatai szerint a gyerekek sokszor olyankor is balesetet szenvednek, amikor felnőttel vannak. Például a nagymama pirosban megy át az unokájával a zebrán, vagy olyan kocsiban ült a gyermek, amely szabálytalanul közlekedett. A diákok biztonságát az iskolarendőr-programmal próbálják meg növelni. Ilyenkor, év vége felé az iskolarendőrök előadást tartanak a nebulóknak a közlekedés szabályairól, az otthoni balesetekről és a strandok, tavak veszélyeiről. A megyében 237 iskolában 197 rendőr végzi ezt a feladatot.

Lassan döcögnek

Amikor elérkezik az aratás ideje, döcögő, mezőgazdasági munkagépek nehezítik az országúti közlekedést. A rendőr alezredestől megtudtuk, vannak olyan útszakaszok, melyeken lassú gépjárművek nem közlekedhetnek, betakarítás idején azonban ezt a tilalmat feloldják. A gyorsabb járművek vezetőinek figyelniük kell, hisz gyakran történik olyan baleset, amikor „ráfutnak” a mezőgazdasági gépre. Ez motorosok esetében tragikus végkimenetelű lehet. Lovassyné Németh Mária türelmet és figyelmet kér betakarítás idején a járművezetőktől.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!