Miskolc hírei

2011.01.10. 10:22

Olvadás: növekvő belvíz

<p>Miskolc - A folyóvizek esetében a vízgyűjtő területek hóban tárolt vízkészlete árhullámot indíthat el.</p>

A meteorológiai előrejelzések szerint átmenetileg megszűnik a hideg, téli időjárás, ami a téli belvizek növekedését segítheti elő, ezért megkérdeztük a szakembert, mire számíthatunk ezen a téren megyénkben és várható-e újabb árhullámok megindulása a folyóinkon.


Az elkövetkezendő napokban melegebb levegő áramlik a térségbe és 5-10 milliméter csapadék is várható. A hótakaró olvadásának hatására a belvízi területek növekedhetnek – tájékoztatott Csont Csaba, az Ékövizig osztályvezetője. A folyóvizek esetében a vízgyűjtó területek hóban tárolt vízkészlete árhullámot indíthat el, a Sajó és Bódva esetében I. fokú készültség lehetséges. A hét elejének enyhe időjárása további olvadást eredményezhet, a hét második felében várható ismét lehűlés. A főcsatornák előkészítésével biztosítani tudják a víztöbblet elvezetését, jelenleg is 20 szivattyútelepen napi 2 millió köbméter átszivattyúzása folyik – mondta el az osztályvezető.

 ÉM


Erősen felhős idő, néhol szemerkélő eső B.-A.-Z. megyében

Éjszaka és hétfőn reggel erősen felhős lesz az ég, néhol ködfoltok is kialakulnak. Szemerkélő eső előfordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!