Miskolc hírei

2010.12.17. 07:57

"Kisimulhat" a DFC Kft. és a DSM Nonprofit Kft.

<p>Miskolc - A DVTK-t érintő témáról is szó volt a csütörtöki miskolci közgyűlésen.</p>

Miskolc Megyei Jogú Város csütörtöki közgyűlése elé sürgősségi napirendi pontként került a ,,Javaslat a DSM Nonprofit Kft.-vel szembeni felszámolási eljárás megszüntetését biztosító megállapodások jóváhagyására és a DSM Nonprofit Kft. egyéb kötelezettségeinek teljesítését kiváltó döntések jóváhagyására" címet viselő anyag, dr. Kriza Ákos polgármester előterjesztésében, amelyet zárt ülésen tárgyaltak meg, és ugyancsak a nyilvánosság kizárásával szavaztak erről a képviselőtestület tagjai. Arról, hogy mit tartalmazott az előterjesztés, és, hogy végül elfogadásra került-e, dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a következőket mondta:

– Az előterjesztést megszavazták a képviselők, tulajdonképpen egy pénzügyi huszárvágásra mondtak igent, arra, hogy bizonyos pénzek, – amelyek egy korábban sportcélra használt, a diósgyőri sportligetben található ingatlan eladásából folynak be, – mikor és milyen módon kerüljenek az önkormányzathoz, illetve onnan milyen összeg hová rendelődjön. Ezzel a most elfogadott határozattal tulajdonképpen kisimítjuk azt a bizonytalanságot, amelyet az előző városvezetés hagyott ránk örökül, és bonyolult jogi procedúra végére teszünk pontot. Mégpedig úgy, hogy a már említett ingatlan eladásából származó bevétel a Miskolc Holding Zrt.-hez folyik be, és innen kerül majd egy része a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társasághoz kölcsön formájában, vagyis nem a nehéz helyzetben lévő DSM Nonprofit Kft. nyújt tagi hitelt a DFC Kft.-nek. Már csak azért sem, mert a DSM Nonprofit Kft.-nél előbb egy felszámolással fenyegető veszélyhelyzetet kellett elhárítanunk, a most elfogadott előterjesztés tartalmazza azt, hogy hogyan.

Az Észak-Magyarország információja szerint a most elfogadott határozat azt jelenti, hogy a Miskolc Holding Zrt. 80 millió forintot fog átutalni a DVTK NB II-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-nek a gödör névén ismert focipálya vételárának második részletéből befolyó 246 millió 200 ezer forintból, illetve ez utóbbi összeg lesz a fedezete annak, hogy a DSM Nonprofit Kft.-t felszámolással fenyegető cég, a Szakál Trans Kft. 45 millió forintos követelését kielégítsék.


Ülésezett a miskolci közgyűlés

boon | 2010.12.16 17:16
Miskolc - Csütörtökön tartotta decemberi ülését a miskolci közgyűlés, amelyről helyszíni tudósításban számoltunk be a Borsod Online-on!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!