Miskolc hírei

2010.12.05. 17:24

Bódé mögül, villamos elé

<p>Miskolc - Pedig valamit lehetne tenni, mert nem egyszer lendületesen húznak el a kocsik.</p>

Visszatérő problémára hívta fel figyelmünket levelező fórumunk tagja: a téli vásár sátrainak felállításával balesetveszélyes helyzet áll elő, könnyen a villamos elé kerülhet az óvatlanul keresztül haladó. A helyszínen tájékozódtunk a pontos helyzetről, a lehetséges megoldásokról. A halványbarna sátrak a Pátriával és Avas szállóval szemben sorakoznak, az árusok sorra töltik fel a pultokat illetve ugyanazzal a lendülettel takargatják le portékáikat: elkezdett szállingózni a hó. Rás Mihályné alkalmazottként már több éve „vásározik”. Ismeri a problémát, gyakran álldogálnak az ő standjuk mellett is kikandikáló, a villamost fürkésző gyalogosok. „Volt, hogy szalagot feszítettünk ki, de az akadályozta a keresztforgalmat, szóvá tették a vásárlók” – ismerteti próbálkozásukat.

Keskeny az utca

Kollégája Debrecenből érkezett, szívesen osztja meg az ottani tapasztalatokat. „A főtéren rendezik a vásárt, ahol a közlekedési útvonalak biztos távolban helyezkednek el, van vagy 20 méter a villamossínig. Itt, ha elhalad a kocsi beleremeg a sátor. Ha kordont állítanának fel, félő eldőlve még nagyobb kárt okoz. Pedig valamit lehetne tenni, mert nem egyszer lendületesen húznak el a kocsik.” – foglalja össze véleményét. Nem lettünk sokkal okosabbak a bódé kontra villamos kérdésben, egyenlőre egy figyelmeztető tábla is előrelépés lenne: óvatosan lépjünk a villamossínekre a sátrak takarásából.

ÉM-PGY

Nyikorogva jelez a villamos

Nem tudom, máshol milyen a helyzet, de a belvárosban eszméletlen nyikorgással közlekednek a villamosok. Vajon mi az oka? Bár így legalább kisebb az esélye, hogy elcsapnak valakit, megint kezdődik a gyalogosok kedvenc mutatványa, a bódék közül a sínekre a villamos elé. - Gáti Attila

Ha viszont a bódék mögött madzagot húznak - bódés, városgazda, akárki -, a madzag mehet a kukába, mert a gyalogos elszakítja. Viszont így a villamosnak lépésben kell haladnia, nem tudja tartani a menetidőt, már megint a villamost és az mvk-t fogják eltángálni a miskolciak... Nem tudom, mi a megoldás. - Balogh Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!