Miskolc hírei

2010.11.27. 20:12

Angyalok szárnyán, Mikulás szánján

<p>Miskolc - Szalon-czukor, azaz miskolci adventi, karácsonyi programsorozat és vásár.</p>

Angyalok szárnyán, Mikulás szánján érkezik a Miskolci Szalon-czukor, fogalmazott Bátor Tamás, az operafesztivál igazgatója. A szalon-czukor ebben az esetben nem édességet takar, hanem azt a gazdag és színes adventi, karácsonyi programsorozatot, melyet az idén a fesztivál munkatársai koordinálnak. Az ünnepi műsorok sora november 27-én kezdődik, és egészen szilveszterig tart.

Ízelítő

Csak néhány ízelítő a kínálatból: a Város ház téren lesz közös gyertyagyújtás és éneklés, a kicsiknek mesejátékok, a nagyobbaknak koncertek. Miskolc templomai komolyzenei hangversenyeknek adnak otthont, a Művészetek Háza Béke termébe filmvetítésre ülhetnek be az érdeklődők, a Miskolci Galéria kiállításokkal és szintén filmvetítéssel gazdagítja a programot. A Csodamalom Bábszínház előadási a legkisebbeknek szereznek majd örömet. A Herman Ottó Múzeum december 18-án rendezi meg a III. Forró Italok Éjszakáját a Papszeren, ahol kint melegedők és téli italok, ételek kedveskednek az arra járóknak, bent pedig ingyenes kiállítás és koncert szórakoztatja majd a közönséget. A szilveszter is különlegesnek az ígérkezik, az idén kizárólag miskolci zenekarok kaptak felkérést az óévbúcsúztató hangulat megteremtésére.

Gálakoncert

Bátor Tamás a programsorozatból kiemelte az operafesztivál ünnepi gálakoncertjét, melynek sztárvendége Jevgenyij Nyesztyerenko, világhírű operaénekes, valamint az ő kérésére meghívást kaptak az idén első ízben megrendezett Saljapin Énekverseny fiatal tehetségei. Annyi változás lesz csak a programban, hogy az énekverseny magyar helyezettje és megyénk szülöttje, Szegedi Csaba nem tud eljönni, helyette Haja Zsolt érkezik Debrecenből. A fesztiváligazgató visszatekintőjében hangsúlyozta: a 2010-es Bartók+... Operafesztivál sok-sok nehézséggel kezdődött (májusi és júniusi árvizek), de végül úgy döntöttek, csak úgy tudnak segíteni, ha megrendezik a fesztivált, hiszen a zene gyógyírt jelentett minden károsult számára. Hozzátette: a zenei programsorozat nemzetközi sajtóvisszhangja és szakmai elismerések további erőt és hitet ad a szervezőknek a folytatáshoz.

Zsiga Marcell Miskolc alpolgármestere úgy fogalmazott: ahhoz, hogy Miskolc visszanyerje az életkedvét, kitörési pontokra van szüksége, melyek közül az egyik a kultúra.

Még több információ: www.szalonczukor.hu

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!