Miskolc hírei

2010.11.23. 19:48

A teljesítménynek komoly ára van

<p>Miskolc - Green IT: az IT és szórakoztató-elektronikai eszközök innovációjának környezetvédelemre, gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatásának elemzése címmel rendez konferenciát december 9-én a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Logisztikai és Gyártástechnikai Intézete.</p>

A fogyasztói társadalom kialakulása hazánkban is érezteti hatását, a magasabb életszínvonal mellett a háztartások egyre több elektromos és elektronikai berendezéssel rendelkeznek. Emellett a munkahelyeken is mind szélesebb körben jelennek meg az elektronikai eszközök. A berendezések hatékonyságának, teljesítmény-növekedésének azonban komoly ára is van: az életciklus (gyártás, logisztika, használat, hasznosítás, ártalmatlanítás) során okozott környezeti terhelés igen jelentős. Ennek tudatosítására indította a Bay-Logi a Green_IT projektet, melyben a háztartásokban és irodákban előforduló informatikai és szórakoztató-elektronikai berendezéseket vizsgálják. A konferencia célja, hogy rávilágítson a berendezésekkel kapcsolatos környezeti hatásokra és a hatások csökkentésének fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!