Mezőkövesd hírei

2018.11.26. 14:05

A Szociális Munka Napját ünnepelték Mezőkövesden

Mezőkövesd - Szent Erzsébet napján ünnepeltek a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a rendezvényen köszöntötték a szociális ágazatban dolgozókat.

Mezőkövesd - Szent Erzsébet napján ünnepeltek a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a rendezvényen köszöntötték a szociális ágazatban dolgozókat.

A központ 23 településen 82 munkatárssal végez szolgáltatást, hét szakfeladatot ölelnek föl.

Emberség, együttérzés

Szarka Melinda, a központ vezetője kifejtette, a szociális ágazatban dolgozók a legelesettebb, legkiszolgáltatottabb csoportoknak nyújtanak segítő kezet. Hivatásuk emberséget, együttérzést, áldozatkészséget kíván. Megköszönte minden munkatársa munkáját, a társulás vezetőinek, hogy biztosították a feltételeket, megbecsülik a munkájukat.

Török László, a Jézus Szíve templom plébánosa megjegyezte, a szociális munkatársak és Szent Erzsébet hatalmas munkája egy tőről fakad, egy lelkiségből táplálkozik. Egy köszönet, egy mosoly sokat jelent, kívánta, hogy ezt az erőt sokszorosan tapasztalják meg a szociális területen dolgozók. Idén az Árpád-házi Szent Erzsébet-díjat Pap Szabolcs kapta, aki 2006. óta dolgozik a központnál, családsegítő, majd esetmenedzser lett, jelenleg az óvodai-iskolai szociális munkában is részt vesz.

Elárulta, szinte mindig gyerekekkel foglalkozott, Erzsébet táborokat, cserépváraljai táborokat, nyári kistérségi focikupát szervezett, kollégájával egynapos kirándulást rendezett a kistérség összes településére. Ezt a munkát nagyon szereti, jó látni, hogy jól érzik magukat a gyerekek. Szeptembertől iskolai, óvodai-iskolai szociális munkát végez. Mint mondta, kis lépésekben, nagy türelemmel és kitartással lehet haladni. Célja a jelzőrendszeri tagokkal együttműködve közösen dolgozni, hiszen csak így lehet eredményt elérni.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!