Magyarország

2013.04.30. 12:29

A Jobbik továbbra is tiltaná a politikai pártok külföldi támogatását

Budapest, 2013. április 30., kedd (MTI) - A Jobbik ismételten a magyar politikai pártok külföldről érkező támogatásának tiltását sürgeti a Haza és Haladás Alapítvány nyilvánosságra hozott támogatói listája kapcsán - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Gyüre Csaba az ellenzéki párt alelnöke.

Budapest, 2013. április 30., kedd (MTI) - A Jobbik ismételten a magyar politikai pártok külföldről érkező támogatásának tiltását sürgeti a Haza és Haladás Alapítvány nyilvánosságra hozott támogatói listája kapcsán - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Gyüre Csaba az ellenzéki párt alelnöke.A jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy Bajnai Gordon alapította Haza és Haladás Alapítvány két hete tette közzé minden, egymillió forintnál nagyobb összegű adományait és kiadásait. A támogatók listáján szerepel a több amerikai üzletember - köztük Soros György - kezdeményezésére létrejött Center for American Progress (CAP), amely 2011-ben 209 ezer euró, mai árfolyamon körülbelül 60 millió forint, 2012-ben pedig 228 771 dollár, mai árfolyamon mintegy 52 millió forint támogatást adott.

Gyüre Csaba hangsúlyozta: magyarországi politikai pártok külföldről történő támogatása a Jobbik szerint komoly nemzetbiztonsági kockázatot rejt, ezért a Jobbik azt szeretné, ha már a 2014-es választási kampányban is életbe lépne a külföldi támogatások tiltása.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!