Magyarország

2013.02.06. 18:59

Kiállítás a Katona József Színház elmúlt 30 évéről

Budapest, 2013. február 6., szerda (MTI) - Katona30 - Emlékképek címmel nyílik kiállítás február 13-án a FUGA Budapesti Építészeti Központban. A tárlat a Katona József Színház elmúlt három évtizedének színpadi rekvizitumaiból és Koncz Zsuzsa színházi fotóiból ad válogatást.

Budapest, 2013. február 6., szerda (MTI) - Katona30 - Emlékképek címmel nyílik kiállítás február 13-án a FUGA Budapesti Építészeti Központban. A tárlat a Katona József Színház elmúlt három évtizedének színpadi rekvizitumaiból és Koncz Zsuzsa színházi fotóiból ad válogatást.A Katona30 - Emlékképek címmel látható kiállításon a tavaly elhunyt Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, a színházi világ elismert fotósa, Koncz Zsuzsa képeiből, valamint a Katona József Színház elmúlt három évtizedének színpadi rekvizitumaiból, emlékezetes kelléktárgyaiból és jelmezeiből láthatnak válogatást az érdeklődők. A tárlat kurátora B. Nagy Anikó művészettörténész - áll a színház MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A kiállítás megnyitóját február 13-án délután 5 órakor tartják, a tárlatot Koltai Tamás színikritikus, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára nyitja meg. A kiállítást a március 23-án este 6 órakor kezdődő árveréssel zárják, ahol Winkler Nóra közreműködésével a látogatók a kiállított kellékekre és jelmezekre licitálhatnak. A színház az aukcióból befolyó összeget ifjúsági színházpedagógiai programjának támogatására fordítja.

A kiállítás március 23-ig, 10 és 21 óra között látogatható, a nyitva tartás a FUGA rendezvényeihez igazodva változhat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!