Magyarország

2013.02.03. 16:06

Időjárás-jelentés

Budapest, 2013. február 3., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest, 2013. február 3., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Földközi-tenger középső medencéjétől a Kárpát-medencén át egészen Skandináviáig többközéppontú ciklonrendszer húzódik. Területén erősen felhős vagy borult az ég, a déli és a keleti részeken az eső esik, másutt havazik. A ciklon előoldalán - a Balkán-félsziget térségére - enyhe levegő áramlik; a délutáni hőmérséklet helyenként a 15 fokot is meghaladja. Északnyugat felől ugyanakkor hideg levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A hideg utánpótlása hamar megszűnik, hiszen az Atlanti-óceán felől benyúló magasnyomás peremén enyhe léghullámok haladnak a kontinens belseje felé. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását - a távozó ciklon után - átmenetileg szárazabb és hidegebb, majd hétfőn napközben ismét nedves és már pár fokkal enyhébb levegő alakítja.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

-------------------------------------------------

Nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a középső és a keleti területeken is egyre kevesebb helyen lehet havas eső, havazás.

Éjszaka keleten is megszűnik a csapadék, és ott csökken, északnyugaton pedig ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban az ország északi felén várható csapadék: északkeleten havazás, másutt a havazást a nap folyamán havas eső, eső váltja fel. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd hétfőn napközben megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +6 fok között valószínű.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!