Magyarország

2013.02.12. 14:15

Havazás - Közútkezelő: több helyen hóátfúvások nehezítik a közúti közlekedést

Budapest, 2013. február 12., kedd (MTI) - Több helyen hóátfúvások nehezítik a közúti közlekedést - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedden az MTI-t.

Budapest, 2013. február 12., kedd (MTI) - Több helyen hóátfúvások nehezítik a közúti közlekedést - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedden az MTI-t.Pécsi Norbert Sándor közleménye szerint a Dunántúlon Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom, illetve Pest megye területén is változó intenzitással havazik, Székesfehérvár térségében pedig ónos eső esik.

A főutak ezekben a megyékben havasak, hókásásak, néhol latyakosak. A Dunántúl déli részén és a Duna-Tisza közén vizesek, az Északi-középhegység területén nedvesek, a Tiszántúlon pedig szárazak a főutak.

A mellékutak és az alsóbbrendű utak is havasak, latyakosak, nedvesek, helyenként jégbordásak.

A közútkezelő a Komárom-Esztergom megyei 8137-es jelű összekötő utat Tata és Kömlőd között hóátfúvások miatt lezárta, a közlekedők Környén át kerülhetnek. Pest megyében a Zsámbéki-medencénél a Perbál és Budajenő, illetve a Perbál és Tinnye közötti mellékutakon szintén hóátfúvások nehezítik a közlekedést. Hasonló a helyzet Monor térségében is, itt Valkónál, Turánál és Zsámboknál vannak hóátfúvások.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csaknem háromszáz munkagépe és hatszáz munkatársa dolgozik hóeltakarításon és az utak síkosságmenesítésén. A társaság mind a 78 üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan látják el feladataikat a cég szakemberei.

A társaság a télies útviszonyok miatt arra kéri az autósokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról az Útinform 06-1-336-2400-as telefonszámán, valamint a cég megyei ügyeletein - elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - olvasható a közleményben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a Nyugat-Dunántúlon szerda éjfélig nagy mennyiségű hó hullhat, főként Vas és Zala megyében, Veszprém megye nyugati részén, Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén 25-50 centiméter között valószínű. A Dunántúl középső részén a lehullott hó mennyisége 15-20 centiméter között alakulhat. Az éjszakai óráktól helyenként viharos széllökések is lehetnek, és a Dunántúl nyugati részén hófúvást okoznak.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!