Magyarország

2013.01.30. 09:42

Jegyzet: 14?! Az sok!

<em>Kilenc hónap alatt tizennégy egyedül élő, idős emberek elleni rablótámadás Hajdúböszörményben: a gyanú szerint legalább ennyi szárad a lelkén annak a hat helybeli férfinak, akiket januárban két részletben sikerült elfognia a rendőröknek</em>. <strong>Ratalics László jegyzete</strong>.

Kilenc hónap alatt tizennégy egyedül élő, idős emberek elleni rablótámadás Hajdúböszörményben: a gyanú szerint legalább ennyi szárad a lelkén annak a hat helybeli férfinak, akiket januárban két részletben sikerült elfognia a rendőröknek. Ratalics László jegyzete.

A fejlemények nyilvánvaló örvendetessége ellenére bujkál bennem a kérdés: elfogadható-e, hogy egy 30 ezres városban helyiek által, helyiek sérelmére, helyben, primitív egyszerűséggel, hónapokon át elkövetett rablássorozat ennyi időn át felderítetlen maradjon? S tett-e eleget a rendőrség a böszörményi városi újságban megjelentetett kis figyelmeztető cikkeken kívül, amelyekből pont tizenkettő egy tucat, a potenciális áldozatok, s az ő megvédésükért felelős felnőtt gyerekeik, unokáik figyelmeztetése érdekében? Ha már a megyei sajtó ingerküszöbét nem tartották fontosnak tesztelni azzal, hogy hé, nálunk meg egyre-másra rárúgják az ajtót az öregekre, s lekevernek nekik egy fülest, ha rosszul szólnak, zengett-e legalább az utca Böszörményben: rablók járnak, tessenek bekészíteni a mobilt éjszakára, s ha gyanús neszekkel lopózna közelebb az este, inkább csörögjenek a rendőrség ügyeletére és jövünk! Az efféle bűnmegelőzés, tudom, nem használ a nyomozásnak, hiszen elriasztja, lapulásra készteti a rablót. De el kellene dönteni, mi a fontosabb.


Hajdúböszörmény - Tizennégy helyről raboltak, tavaly tavasszal kezdték.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!