Magyarország

2012.12.20. 08:10

Hallgatói tiltakozás - Szervezők: gyülekezési jog megsértése miatt állították elő társaikat

Budapest, 2012. december 19., szerda (MTI) - Megérkeztek a demonstráló diákok szerda késő este az V. kerületi rendőrkapitánysághoz. A szervezők közlése szerint a rendőrök azt mondták nekik, azért állították elő a rendezvény moderátorait, mert őket tették felelőssé a gyülekezési jog megsértése miatt.

Budapest, 2012. december 19., szerda (MTI) - Megérkeztek a demonstráló diákok szerda késő este az V. kerületi rendőrkapitánysághoz. A szervezők közlése szerint a rendőrök azt mondták nekik, azért állították elő a rendezvény moderátorait, mert őket tették felelőssé a gyülekezési jog megsértése miatt.A Szalay utca bejáratánál, a Szemere utcánál rendőri sorfal állította meg a tüntető diákokat, akik a helyszínre várják a Humán Platform jogászait. Időközben a kapitánysághoz érkezett Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció tagja, független országgyűlési képviselő, aki felmutatta parlamenti igazolványát és bement az épületbe.

A helyszínre érkezett Török Zsolt, az MSZP szóvivője, akit a tüntetők távozásra kértek fel, majd azt skandálták, hogy "Függetlenek vagyunk".

A fővárosba szervezett Téli Rózsás Diákforradalom folytatásaként szerda este a Lánchídon néhány száz diák gyűlt össze a felsőoktatás tervezett átalakítása miatti tiltakozásul. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói szerint a Lánchídon összesereglett diáktüntetők közül a rendőrök félrehívták a demonstráció szervezőit és felvették adataikat, illetve több fiatalt előállítottak.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!