Magyarország

2012.11.19. 08:29

Országgyűlés: a Ház nem tiltotta le a beérkező leveleket

Budapest, 2012. november 18., vasárnap (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) állításával szemben a parlament levelező rendszere - egyetlen cím kivételével - folyamatosan fogadja a beérkező e-maileket, azokat nem tiltotta le - közölte az Országgyűlés Sajtószolgálata az MTI-vel.

Budapest, 2012. november 18., vasárnap (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) állításával szemben a parlament levelező rendszere - egyetlen cím kivételével - folyamatosan fogadja a beérkező e-maileket, azokat nem tiltotta le - közölte az Országgyűlés Sajtószolgálata az MTI-vel.A sajtószolgálat arra reagálva, hogy a DK vasárnapi közleménye szerint az Országgyűlés Hivatala letiltotta azokat a leveleket, amelyeket a párt támogatói küldtek kormánypárti képviselőknek a választási regisztráció elleni tiltakozásul.

Az országgyűlési sajtószolgálat a történtekről azt mondta, hogy a levelező rendszer több ezer e-mailt fogadott egy adott címről, és ezek - a DK-közleménnyel ellentétben - nem a Demokratikus Koalíció aktivistáitól, hanem közvetlenül a párt szerveréről érkeztek a parlament levelezési rendszerébe, a kormánypárti képviselőknek címezve, ötvenes csoportokban.

"A beérkező e-mailekről nem tudjuk, hogy hány ember regisztrálta magát a DK szerverén, mivel a levelek fejlécében nem volt látható valós név" - írta a sajtószolgálat, majd közölte: tekintettel arra, hogy ez az akció lelassította nemcsak a kormánypárti, hanem az összes képviselő levelezését - megnehezítve ezzel munkavégzésüket -, az Országgyűlés informatikai rendszere az adott címről érkező e-mailek fogadását még időben beszüntette, megelőzve a levelezési rendszer megbénítását.

Az Országgyűlés Hivatala a DK állításával szemben a támogatók e-mailjeinek küldését nem tiltotta, nem tilthatta le, azok továbbra is megérkeznek. A rendszer és a működőképesség védelmében csak arról az e-mail címről nem fogadnak üzenetet, ahonnan tömegesen küldtek - spamnek minősülő - e-maileket - olvasható a tájékoztatásban.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!