Magyarország

2012.09.28. 08:58

Jegyzet: Üres szekrény(?)

<em>Budai Gyula államtitkárt, volt elszámoltatási kormánybiztost nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a bíróság csütörtökön kihirdetett nem jogerős ítéletében, amelyet a Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök által ellene indított személyiségi jogi perben hozott.</em> <a href="mailto:[email protected]" target="_blank"><strong>Szőke Tímea jegyzete</strong>.

Budai Gyula államtitkárt, volt elszámoltatási kormánybiztost nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a bíróság csütörtökön kihirdetett nem jogerős ítéletében, amelyet a Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök által ellene indított személyiségi jogi perben hozott. Szőke Tímea jegyzete.

Bár annak idején a sukorói ügyben az első feljelentést nem a Fidesz tette, és a kesze-kusza ügyben indult büntetőeljárásnak még nincs vége, a fenti ítélet valamiféle jelzőfényként áll az „elszámoltatás” elmúlt 2 és fél éves történetének ezen a pontján.

Úgy vélem, a választók többsége külön kérés nélkül is nemzeti egységbe kovácsolódva támogatta a Fidesznek azt az ígéretét, hogy feltárja az elmúlt két kormányzati ciklus gazdasági visszaéléseit. Neki is láttak nagy elánnal, de a csontvázak csak nem akarnak hullani a szekrényből. Vannak ügyek, melyekben vizsgálódnak és méricskélnek, azonban lassan már kezdem azt hinni, hogy a procedúra többe kerül, mint amennyi haszna van (esetleg majd lesz) az egésznek.

Ebben a pillanatban éppen Budainak kell bocsánatot kérnie. Nincsenek csontvázak? Vagy csak nem találják őket? Ha utóbbi, akkor az „elszámoltatók” tényleg kérjenek bocsánatot – töketlenségükért, a néptől!

- Szőke Tímea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!