Magyarország

2012.09.06. 09:31

Fidesz-KDNP-frakcióülés - Harrach: családi csődvédelem, a családi adózás kiterjesztése a KDNP javaslatai között

Sárvár, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) - A családi csődvédelemről szóló javaslatról, a családi adózás kiterjesztéséről, a polgári törvénykönyv módosításáról, a kegyeleti jog egyes rendelkezéseinek megváltoztatásáról kíván egyeztetni, és eredményeket elérni a kormánypártok közös frakcióülésén a KDNP - mondta el az MTI érdeklődésére szerdán Sárváron Harrach Péter frakcióvezető.

Sárvár, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) - A családi csődvédelemről szóló javaslatról, a családi adózás kiterjesztéséről, a polgári törvénykönyv módosításáról, a kegyeleti jog egyes rendelkezéseinek megváltoztatásáról kíván egyeztetni, és eredményeket elérni a kormánypártok közös frakcióülésén a KDNP - mondta el az MTI érdeklődésére szerdán Sárváron Harrach Péter frakcióvezető.Sárvár, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) - A családi csődvédelemről szóló javaslatról, a családi adózás kiterjesztéséről, a polgári törvénykönyv módosításáról, a kegyeleti jog egyes rendelkezéseinek megváltoztatásáról kíván egyeztetni, és eredményeket elérni a kormánypártok közös frakcióülésén a KDNP - mondta el az MTI érdeklődésére szerdán Sárváron Harrach Péter frakcióvezető.

A családi csődvédelem azokat a családokat védené meg, amelyek már nem képesek segíteni magukon, de még rendezhető a helyzetük - mondta.

A családi adózás kiterjesztése javaslatuk szerint azokra vonatkozna, akik személyi jövedelemadójukból nem tudják levonni a kedvezményül szolgáló teljes összeget, náluk a munkavállaló által fizetett járulékokból tenné levonhatóvá a hiányzó részt a KDNP-s javaslat.

A frakcióvezető szerint ez a lehetőség sok családot érintene, és akár 20 ezer forint juttatást jelentene egy-egy családnak.

A polgári törvénykönyv módosításával kapcsolatban Harrach Péter elmondta: módosító javaslataik között a család definíciójának egyértelmű meghatározása szerepel, a kereszténydemokraták ebben a kérdésben is hagyományos értékrendjüket képviselik és ragaszkodnak elveikhez.

A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja szerdától tart háromnapos kihelyezett frakcióülést a Vas megyei Sárváron.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!