Magyarország

2012.01.19. 08:31

EP-vita - A Jobbik hiányolta a magyar emberek mindennapjait érintő kérdéseket

Budapest, 2012. január 18., szerda (MTI) - A Jobbik szerint az Európai Parlament szerdai többórás, Magyarország helyzetét taglaló vitája "mindenről szólt, csak éppen a magyar emberek mindennapjait érintő kérdésekről nem".

Budapest, 2012. január 18., szerda (MTI) - A Jobbik szerint az Európai Parlament szerdai többórás, Magyarország helyzetét taglaló vitája "mindenről szólt, csak éppen a magyar emberek mindennapjait érintő kérdésekről nem".

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az MTI-hez szerda este eljuttatott közleményében azt írta: manapság Magyarországon nem a jegybanki függetlenség, a bírák nyugdíjkorhatára vagy az adatvédelmi helyzet izgatja a legjobban az embereket, és az, hogy ez összeegyeztethető-e az európai jogrenddel.

"Sokkal inkább az, hogy mikor áll helyre a közbiztonság, a devizaadósoknak nyújt-e széleskörű támogatást a kormány, a multik helyett a magyar kis- és középvállalkozásoknak nyújt-e támogatást a kormány, lesz-e emberhez méltó megélhetést biztosító munkahely és gyermekvállalást ösztönző családpolitika Magyarországon" - fűzte hozzá. A képviselő a vitát "minden konkrét kritikát nélkülöző, prekoncepciók mentén zajló cirkusznak" nevezte, amely véleménye szerint "élő bizonyítéka volt az EU válságának: megmutatta, hogy valójában milyen mély az európai emberek és az EU intézményei között tátongó szakadék". A Jobbik szerint Magyarország jövője azon múlik, hogy az "EU-integráció oltárán feláldozott gazdasági és politikai szuverenitását vissza tudja-e szerezni".

A frakcióvezető-helyettes azt írta, hogy "a Jobbik a magyar nép elé viszi a magyar EU-tagság kérdését".

Gyöngyösi Márton előző napi, keddi közleményében úgy fogalmazott: "tekintettel arra, hogy a magyar politikai elit, köztük maga Orbán Viktor miniszterelnök is alkalmatlannak bizonyult a nemzeti érdekeink hatékony képviseletére az Európai Unióban, a Jobbik továbbra is az EU-ból való mielőbbi kilépést sürgeti és ügydöntő népszavazást kezdeményez".

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!