Magyarország

2011.12.14. 17:10

Szivárgó nitrogén miatt zárták le az M60-as autópálya egy szakaszát

Pécs, 2011. december 14., szerda (MTI) - Tartályautóból szivárgó nitrogén miatt kellett lezárni több órára az M60-as autópálya Bóly-Mohács közötti szakaszát szerdán.

Pécs, 2011. december 14., szerda (MTI) - Tartályautóból szivárgó nitrogén miatt kellett lezárni több órára az M60-as autópálya Bóly-Mohács közötti szakaszát szerdán.

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint még délelőtt érkezett lakossági bejelentés a rendőrségre, hogy az M60-as autópálya Pécsről Mohács felé tartó szakaszán egy tartályautó füstöl.

A járművet, amelynek a tartályából nitrogén szivárgott, a rendőrök a szajki pihenőhelynél félreállították és riasztották a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportját, amely a mohácsi tűzoltókkal együtt a helyszínre vonult.

A katasztrófavédelmi szakemberek azonnal intézkedtek a nitrogén átfejtéséről, egyúttal azonnali átfogó, veszélyes áru közúti szállítására vonatkozó ellenőrzést rendeltek el a járműnél és az azt üzemeltető társaságnál.

A lakosság védelmében intézkedésekre nem volt szükség, az autópálya Bóly-Mohács közötti szakaszát a mentés idejére azonban mindkét irányban lezárták.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint az útzárat valamivel délután három óra előtt oldották fel azzal a kikötéssel, hogy a pálya főváros felé vezető oldalán egyelőre legfeljebb 80 kilométeres óránkénti sebességgel lehet közlekedni, a szajki pihenő pedig még nem használható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!