Magyarország

2011.10.29. 13:24

Ismét műsorra kerül a Rigoletto a Magyar Állami Operaházban

Budapest, 2011. október 29., szombat (MTI) - Verdi egyik legnépszerűbb operáját, a Rigolettót novemberben hét alkalommal tűzi műsorra a Magyar Állami Operaház. A kezdő előadások főbb szerepeiben Leo Nuccit, Charles Castronovót, Miklósa Erikát és Sebestyén Miklóst láthatja a közönség.

Budapest, 2011. október 29., szombat (MTI) - Verdi egyik legnépszerűbb operáját, a Rigolettót novemberben hét alkalommal tűzi műsorra a Magyar Állami Operaház. A kezdő előadások főbb szerepeiben Leo Nuccit, Charles Castronovót, Miklósa Erikát és Sebestyén Miklóst láthatja a közönség.Verdi drámai alkotásában, amelynek librettóját Francesco Maria Piave Victor Hugo A király mulat című színműve nyomán írta, szinte nincs olyan ária, amelyet az elmúlt másfél évszázadban ne dúdoltak volna a világon bárhol az emberek.

A mű az Operaházban szinte folyamatosan repertoáron van és több mint 125 éve a közönség kedvence. Novemberben olyan szereposztással készül a dalszínház, amely önmagában is különlegessé teszi a produkciósorozatot - közölte az MTI-vel Várkonyi Judit sajtóreferens.

A címszerepre a nemzetközi operaszínpadok egyik vezető énekesét, Leo Nuccit sikerült megnyerni az első két előadásra. Az olasz származású Nucci nem egyszer állt egy színpadon Luciano Pavarottival és Plácido Domingóval, Rigolettóként eddig több mint 400 alkalommal lépett fel, neve szinte egybeforrt a lánya becsületéért küzdő apa figurájával.

A mantuai herceg szerepében az egyik legkeresettebb amerikai lírai tenor, Charles Castronovo lép színpadra. A 36 éves énekes a Metropolitan, a Covent Garden, a bécsi Staatsoper és a Los Angeles-i Operaház sztárja, repertoárján a legszebb lírai tenor szerepekkel. A 2009-es dalszínházi Májusünnepen nagy sikerrel alakította Alfrédot a Traviatában Elena Mosuc mellett.

Sparafucile szerepében az európai operaházakban hírnevet szerzett fiatal basszust, Sebestyén Miklóst hallhatjuk, aki a közeljövőben a Metropolitan és a Bolsoj produkcióiban is fellép. Gildát Miklósa Erika alakítja.

A Rigoletto novemberben hét alkalommal lesz műsoron, a további előadásokban olyan neves hazai énekesekkel, mint Fokanov Anatolij, Fekete Atilla, Kertesi Ingrid és Szvétek László. Két előadást, (november 4-én és 6-án) Győriványi Ráth György, ötöt pedig Héja Domonkos vezényel.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!