Magyarország

2011.09.27. 20:19

OGY - A 2006-os erőszakos rendőri fellépések felelőseinek nevét kéri a belügyminisztertől Kocsis Máté

Budapest, 2011. szeptember 27., kedd (MTI) - Írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez kedden Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus, aki az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, arra vár választ, hogy "kik adtak parancsot 2006 őszén békés és védtelen állampolgárok megtámadására"?

Budapest, 2011. szeptember 27., kedd (MTI) - Írásbeli kérdéssel fordult a belügyminiszterhez kedden Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus, aki az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, arra vár választ, hogy "kik adtak parancsot 2006 őszén békés és védtelen állampolgárok megtámadására"?Az MTI birtokába jutott írásbeli kérdés szerint Kocsis Máté arra kéri Pintér Sándor belügyminisztert, hogy adja meg azon személyek névsorát és akkori beosztását - szakaszparancsnoki szinttel bezárólag -, akik a 2006. szeptember 19-e és 22-e közötti, valamint október 23-án történt eseményekkel összefüggésben a rendőrség kötelékében teljesítettek szolgálatot.

A Fidesz országgyűlési képviselője arra is választ vár a belügyminisztertől, hogy kik azok, akik közülük jelenleg is aktív szolgálati jogviszonnyal rendelkeznek, és milyen beosztást töltenek be.

Kocsis Máté az Országgyűlés elnökéhez eljuttatott levélben azt írja, hogy 2006. szeptember 19-e és 22-e között, valamint október 23-án "rendőrök százai, egymástól függetlenül, egyidejűleg, a rendőrségi törvényt már önmagában sértő azonosíthatatlanság mögé bújva, a rendszerváltást követően még soha nem tapasztalt brutalitással léptek fel - számos alkalommal - védtelen és békés polgárokkal szemben".

A kormánypárti politikus levelében emlékeztet rá, hogy az Országgyűlés hétfőn napirendre vette Balsai István jelentését a 2006-os őszi erőszakos rendőri fellépésekről. Mint írja: a Fidesz választási programjának "egyik sarokköve volt, hogy a 2006-ban kibillent jogállami egyensúlyt visszaállítsa".

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!