Magyarország

2011.07.05. 16:07

Kettős öngyilkosság Budaörsön - Az egyik lány korábban érintett volt egy hasonló ügyben

Budapest  (MTI) - A Budaörsön a múlt hétvégén öngyilkosságot elkövető két lány egyike korábban már érintett volt egy hasonló jellegű büntetőeljárásban - közölte kedden a rendőrség a honlapján.

Budapest  (MTI) - A Budaörsön a múlt hétvégén öngyilkosságot elkövető két lány egyike korábban már érintett volt egy hasonló jellegű büntetőeljárásban - közölte kedden a rendőrség a honlapján.   A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) közleményében felidézte: vasárnap reggel - állampolgári bejelentés alapján - két női holttestet találtak Budaörsön, egy telephely előtt parkoló személygépkocsiban. A helyszíni szemle, az adatgyűjtés során megállapították, hogy a 19 éves eleki és a 21 éves budaörsi lány öngyilkos lett, halálukat fulladás okozta. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta.

    Szabó János, a megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese vasárnap azt mondta, hogy a csomagtartóban meszet és sósavat találtak egy vödörben. A két anyag keveredéséből mérgező gáz jön létre, amely megtöltötte az autót. A lányok a szélvédőre cédulát tettek, arra figyelmeztetve: ne nyissák ki az ajtót, mert méreg van az autóban.

    Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivőjének hétfői tájékoztatása szerint a rendőrség vizsgálja, segített-e valaki a két lánynak tette végrehajtásában.

    A megyei főkapitányság kedden azt közölte: az ügyben a Budaörsi Rendőrkapitányság öngyilkosságban való közreműködés bűntette miatt folytat eljárást, amelynek során szakértőket rendeltek ki, tanúkihallgatások vannak folyamatban, valamint feltérképezik az elhunytak kapcsolatrendszerét. Az eljárás eddigi adatai alapján megállapították, hogy az egyik lány korábban hasonló jellegű büntetőeljárásban már érintett volt - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!