Magyarország

2011.06.03. 22:45

Ügyészségi nyomozás a Tettrekész Magyar Rendőrség ellen - házkutatás, előállítás

<p>Kaposvár&nbsp; (MTI) - Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt pénteken nyomozás indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen; a nyomozást a Kaposvári Nyomozó Ügyészség konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján rendelte el - tájékoztatta Horváth Szilárd Somogy megyei főügyész közleményben az MTI-t.</p>

Gyanúsítottként hallgatják ki Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárát péntek késő délután óta a szekszárdi rendőrségen a kaposvári nyomozóügyészek - értesült az MTI. Varga Péter szekszárdi rendőrkapitány az MTI érdeklődésére azt mondta: a kapitányságnak nincs hatásköre az eljárásban.

    A Tettrekész honlapján péntek este megjelent hír szerint a főtitkár előállítása előtt házkutatás tartottak a szakszervezet szekszárdi irodájában. A    

Tolnai Népújság internetes lapja, a TEOL.hu úgy értesült, hogy Szima Judit kihallgatása késő este is folyamatban van. A portál hivatalosan meg nem erősített információi szerint a nyomozóügyészek elsősorban arra kíváncsiak, hogy a főtitkár költött-e, illetve ha igen, mennyit a szakszervezet pénzéből saját céljaira.

    Egerváriné Lucza Gyöngyi, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője - még délelőtt - az MTI érdeklődésére közölte: a nyomozás érdekeire való tekintettel a kiadott közleményben leírtaknál többről nem adhat tájékoztatást. A nyomozás lezárultával, annak eredményéről tájékoztatják a közvéleményt - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!