Magyarország

2011.04.22. 17:49

Szolnokon is táborozik 120 gyöngyöspatai roma

<p>120 roma gyermek és nő táborozik Szolnokon. A táborozók Gyöngyöspatáról érkeztek, az ottani cigány önkormányzat kedden kereste meg a tiszaligeti létesítmény vezetőjét, mondta pénteken a polgármester.</p>

Péntektől vasárnapig táborozik 120 Gyöngyöspatáról érkezett nő és gyerek Szolnokon. A tiszaligeti létesítménybe reggel érkeztek meg a táborozók, akik a gyöngyöspatai cigány önkormányzat kezdeményezésére töltik a hétvégét Szolnokon. Minderről Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere beszélt pénteken.

Szalay Ferenc elmondta, hogy a gyöngyöspatai cigány kisebbségi önkormányzat kedden kereste meg a szolnoki Gyermek- és Ifjúságvédelmi Alapítvány vezetőjét, Bíró Árpádot azzal a kéréssel, hogy a hétvégén gyerekeket hozna táborozni Szolnokra. Szalay Ferenc kijelentette, hogy elítéli a pártok hangulatkeltését, amit a Jobbik és az LMP folytat. Szerinte ez inkább arról szól, hogy kihasználnak egy egyébként is hátrányos helyzetű közösséget, közülük is a gyerekeket és a nőket.

A városvezető szerint Gyöngyöspatáról ennek a két pártnak és provokátoraiknak kellene menekülniük, mert nincs ott keresnivalójuk.

-FüggetlenHírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!