Magyarország

2011.04.13. 17:22

Portfolio.hu: kétséges 150 ezer rokkantnyugdíjas munkába állítása

<p>Jó irányba tett lépésekként értékelte a portfolio.hu elemzője a nemzetgazdasági miniszter által szerdán bejelentett intézkedéssorozatot. Madár István ugyanakkor hozzátette: bár fontos lenne, hogy a a tervezett változtatások megvalósuljanak, megvalósíthatóságukat egyelőre nehéz megítélni.</p>

A Matolcsy György által a Széll Kálmán-terv részeként bejelentett intézkedéssorozat kiadáscsökkentéssel célozza a költségvetési egyensúly javítását, ez pedig jó irány - értékelte az elemző. Ugyanakkor nehéz megítélni, hogy ezek mennyire valósíthatók meg, mert szerkezetátalakítást igényelnek, ráadásul várhatóan szociális feszültségeket gerjesztenek majd. A 100-150 ezer jelenlegi rokkantnyugdíjas újbóli munkába állítása pedig túlságosan ambiciózus tervnek tűnik - tette hozzá.

Madár István hangsúlyozta: nagyon fontos lenne, hogy megvalósuljanak a Széll Kálmán-terven belül tervezett intézkedések, mert még ha teljes egészében sikerül, akkor sem biztos, hogy a magyar gazdaság teljesíteni tudja az uniós elvárásokat.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!