Magyarország

2011.04.18. 17:36

Nem a Semjén-levél miatt kellett mennie Rodics Katalinnak

<p>Nincs összefüggés aközött, hogy Rodics Katalinnak, a vidékfejlesztési tárca egyik főosztályvezető-helyettesének távoznia kellett posztjáról és annak, hogy kiszivárgott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vadászattal kapcsolatos levele - állítja a Miniszterelnökség és a Vidékfejlesztési Minisztérium.</p>

Ahogy arról a Független Hírügynökség is beszámolt, négy természetvédő szervezet szerint Rodics Katalin főosztályvezető-helyettest ki akarják rúgni a Vidékfejlesztési Minisztériumból a Semjén-ügy miatt. Úgy tudni, a vezetőt feltehetően azért akarják eltávolítani, mert kiszivárgott a miniszterelnök-helyettes kezdeményezése - az, hogy Semjén Zsolt az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként védett fajok vadászhatóvá tételét kezdeményezte.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közlése szerint az érintett főosztály - azaz a Biodiverzitás és Génmegőrzési főosztály - helyettes vezetője Körösi Levente lett. Az eddig vezető áthelyezése nincs összefüggésben az Országos Magyar Vadászati Védegylet levelével. A miniszterelnök sajtóstábja ugyancsak azt közölte, hogy minden alapot nélkülöznek azok a híresztelések, amelyek a vidékfejlesztési tárca személyügyi kérdésben hozott intézkedéseit Semjén Zsolttal hozták összefüggésbe.

A vidékfejlesztési tárca közleménye azt is leszögezi, hogy nagy hangsúlyt fektetnek minden törvény és jogszabály megváltoztatásánál a szakmai szempontok alapos, mindenre kiterjedő átvizsgálására. Komoly szakmai munka és egyeztetések szükségesek a vadászati törvény változtatásához is. Az egyeztetéseknél minden mérvadó szakmai és civil szervezet, valamint vadászati szakmai intézmény véleményét is kikéri a tárca.
A vadászati törvény szerves része annak a hosszú távú vidékfejlesztési stratégiának, amelyet a minisztérium a napokban bocsátott társadalmi vitára, és amelynek a fenntartható tájgazdálkodás és élhető vidék megteremtése a célja.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!