Magyarország

2011.04.28. 16:57

MSZP: Rossz helyen keresi a Fidesz a politikai felelősöket Gyöngyöspata ügyében

<p>Ha a Fidesz politikai felelősöket akar Gyöngyöspata ügyében, akkor olyan tényfeltáró bizottságot hívjon össze, amelyben fele-fele arányban képviseltetik magukat a kormány és az ellenzék tagjai - mondta a Független Hírügynökségnek Nyakó István, a szocialista párt országgyűlési képviselője.</p>

Ha ugyanis itt is kétharmadba kerülne a Fidesz-KDNP, akkor azt szavazna meg politikai felelősnek, akit akarna - tette hozzá. Felelősök minden bizonnyal vannak, de talán éppen pont azok között kéne keresni, akik hétfőn azt mondták a parlamentben, hogy Gyöngyöspatán rend van - mondta Nyakó István.

Nyakó István szerint, bár Kocsis Máté nyilatkozatából nem derül ki, "bizonyára" úgy gondolta, hogy a létrehozandó bizottságban fele-fele arányban kapnak helyet kormánypártiak és ellenzékiek. Mert, ha a parlamenti erőviszonyok alapján itt is kétharmadba kerülne a Fidesz-KDNP, akkor azt szavazna meg politikai felelősnek, akit akarna, ami nem biztos, hogy igazság lesz. Politikai felelősök minden bizonnyal vannak, de talán éppen pont azok között kéne keresni, akik hétfőn azt mondták a parlamentben, hogy Gyöngyöspatán rend van - mondta Nyakó István. Az ellenzéki képviselő szerint Kocsis Máté, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke ezzel a "válságkommunikációval" talán pont azt akarja feledtetni, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a helyszínen mondta, hogy rend van, és ugyanez hangzott el Kocsis Mátétól és Kontrát Károly államtitkártól is a parlamentben. Ezt mondták hétfőn, kedden bekövetkezetek az események, ez nagy fiaskó - tette hozzá Nyakó István.

Nyakó István szerint az is furcsa, hogy a bizottságot kezdeményező Kocsis Máté "elvárja" a pártoktól, hogy jelen legyenek, miközben az általa elnökölt rendészeti bizottság albizottságának csütörtöki ülésre nem mentek el a kormánypárti tagok.

Kocsis Máté a tényfeltáró bizottság felállításának kezdeményezésekor azt is mondta, hogy Gyurcsány Ferenc pénzfelajánlása nem szolgálja a közbiztonság erősítését és alkalmas a felelőtlen politikai kommunikációra.

Nyakó István szerint Gyurcsány Ferenc egy eseménysor bekövetkezte után ajánlott fel pénzt segítségképpen. Az MSZP érintettségét ebben megtalálni, "legalábbis érdekes" - tette hozzá.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!