Magyarország

2011.04.11. 16:47

Matolcsy György távozását javasolja az MSZP

<p>Semmilyen új külgazdasági kockázat nincs, ami befolyásolná a magyar viszonyokat, a kockázatos hazai gazdaságpolitika és a költségvetés következetlensége indokolja a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék befagyasztását - közölte Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.</p>

A szakpolitikus úgy fogalmazott: Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek fel kell állnia, mert nem alkalmas a gazdaságpolitika alakítására.

A hazai gazdaságpolitikának és az idei költségvetésnek, amely csak egy hónapot élt, súlyos kockázatai vannak - jelentette ki Tukacs István. A szocialista képviselő szerint kockázatos egy olyan gazdaságpolitika, amely egy év alatt háromszor váltott irányt. A szakpolitikus kijelentette: az idei költségvetés hibásan becsüli a gazdaság növekedésének ütemét, adórendszer igazságtalan, emellett sem a személyi jövedelemadóból, sem a jövedéki adóból, sem az illetékekből nem folyik be a tervezett bevétel.

A szocialista politikus szerint a stabilitási tartalék tervezett befagyasztása egyértelműen megszorítást jelent. Kijelentette: ennek kell, hogy legyen személyi konzekvenciája, Matolcsy Györgynek fel kell állnia, nem alkalmas a gazdaságpolitika alakítására.

Tukacs István azt közölte: az MSZP nyilvános parlamenti vitákat és egyeztetéseket kér a költségvetés állapota és a titokban készülő konvergenciajelentés miatt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!