Magyarország

2011.04.14. 17:57

Jobbik: az LMP hazudott, az MTA cáfolja Jávor Benedek állításait

<p>A Jobbik szerint az LMP hazudott a Kolontár-jelentésben felhasznált anyagokkal kapcsolatban. Kepli Lajos, a vörösiszap-katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság elnökének megbízásából a Jobbik frakciótitkársága megkereste a Magyar Tudományos Akadémiát az LMP által kiadott Kolontár-jelentés című kiadványban felhasznált anyagokkal kapcsolatban.</p>

Kindert Judit, az MTA Elnöki Titkárságának vezetőjének válaszából kiderül: "bizony nagy meglepetés ért bennünket, amikor megláttuk, hogy az LMP-kiadványban közreműködőként olyan professzorokat, kutatócsoport-vezetőket és az akadémiai intézethálózathoz tartozó kutatócsoportokat és kutatóintézeteket tüntettek fel közreműködőként, akik vagy nem járultak hozzá ahhoz, hogy a dokumentum előzetes bemutatása nélkül nevüket azon feltüntessék, vagy ahhoz járultak hozzá, hogy a parlamenti bizottsági dokumentum elkészültében közreműködnek. Végig abban a hitben voltak, hogy szakértői munkájukkal az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága munkáját segítik, ahogyan erre őket felkérték. Pálinkás elnök úr tegnap tájékozódott az érintettek körében a szakértői felkérésekről és a kiadvány keletkezésének körülményeiről, amelynek nyomán levelet ír Jávor Benedek elnök úrnak és az Országgyűlés elnökének nehezményezve az eljárást."

Kepli Lajos a vörösiszap-katasztrófát vizsgáló bizottság elnökének véleménye szerint a fenti levélből egyértelműen kiderül: Jávor Benedek hazudott, amikor azt állította, hogy a szakértők engedélyt adtak az LMP-nek szakmai munkájuk politikai felhasználására, hiszen ők azt a bizottság munkájának segítése érdekében készítették.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!