Magyarország

2011.04.27. 08:16

Gyurcsány Ferenc egymilliót ajánl a gyöngyöspatai romák menekítésére

<p>Egymillió forintot ajánlott fel Gyurcsány Ferenc a gyöngyöspatai romák megsegítésére. Ha kell, evakuálásukra, szállításukra, átmeneti szállásra - írja Facebook oldalán a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc a kormányt és a civil demokratákat is tettekre szólítja fel bejegyzésében. A bejegyzésből az nem derül ki, hogyan, és kinek juttatná el a pénzt.</p>

Gyöngyöspatán nem cigánykérdés, hanem nácikérdés van - írja Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Facebook oldalán, egy, a Galamus.hu-n megjelent írásra hivatkozva. A volt miniszterelnök szerint Gyöngyöspata egyre mélyülő drámája "nemzeti tragédiává fog válni pillanatokon belül, ha nagyon gyorsan nem cselekszünk."

Önmaguk tiszta magyarságában és mások sármagyarságában elvakultan hívő és hitüknek radikális tettekkel nyomatékot adó náci társaságok, csoportok fenyegetnek bennünket. Bárkit, akik nem olyanok, mint ők - írja a volt miniszterelnök. Szerinte most a kormánynak az a dolga, hogy rendfenntartással, ha kell a nácizmus szelleme és gyakorlata elleni hatékonyabb fellépést segítő új jogi normákat állítson fel. "Ha alkotmányozni ilyen gyorsan tudtak, akkor talán ez sem jelenthet akadályt."

Gyurcsány Ferenc szerint dolga van minden demokratának is, "hogy ne tűrje a náci mocskot, ne tűrje magyar emberek félelembe hajszolását, félelemben tartását. Ki menjen demonstrálni, ki nyújtson jogi segítséget, ki adjon fedélt a menekültek feje felé. Más meg segítsen pénzzel. Én egymillió forintot ajánlok fel a gyöngyöspatai romák segítésére. Evakuálásra, szállításra, átmeneti szállásra. De lesz még dolgunk. Az a rossz érzésem van az elmúlt éjszaka után, hogy még csak most kezdődik az igazi baj. Dolgunk lesz" - írja Gyurcsány Ferenc.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!