Magyarország

2011.04.15. 08:31

Fenyegetés: akcióban a terrorelhárítók

<p>Eltűntek a Facebook-ról csütörtök délutánra azok a bejegyzések, amelyek a miniszterelnök likvidálásról szóltak - számolt be pénteken a Magyar Nemzet. A hozzászólásokat Dániel Péter ügyvéd törölte ki az egyik írásához érkezett kommentek közül.</p>

Az ügyvéd cikkében a fideszes Lázár Jánost, Kövér Lászlót és annak testvérét, illetve jobboldali publicistákat illetett indulatos szavakkal. Dánel Péter azt mondta, a leírtakat vállalja, ám azt nem tűri, hogy bármilyen jogellenes tartalom megjelenjen a hozzászólások között.

Megfogalmazása szerint kizárólag demokratikus eszközökkel kíván fellépni Orbán Viktor és kormánya ellen. Az eset kapcsán Gyurcsány Ferenc is közöle véleményét: megvetését fejezte ki és mint írta, jó ügyet így nem lehet képviselni. Az MSZP nevében Török Zsolt fejtette ki, hogy párja elítél minden erőszakos, fenyegető kijelentést.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője pedig azt mondta, Gyurcsány Ferenc valamint baráti, üzleti köre elképzelhetetlennek tűnő határt lépett át a fizikai megsemmisítésre vonatkozó kijelentéssel. A lap egyéb forrásokból úgy tudja, a portálon olvasható kijelentések kapcsán a TEK már akcióba is lendült. Jogászok szerint egyébként a bejegyzésekben foglaltak felvethetik az életveszélyes fenyegetés gyanúját.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!