Magyarország

2011.04.16. 15:45

Egyenruhások demonstrációja - gumicsizmás rendőr zárta el a kinyitott tűzcsapokat

<p>Gumicsizmás rendőr követte a Parlament körül felvonuló egyenruhásokat és zárta el a kinyitott tűzcsapokat. A demonstrálók azt kiabálták neki, "Hagyd nyitva, hadd tisztuljon a rendszer!" Körülbelül 10 tűzcsapot nyitottak ki, és újabb füstbombákat hoztak működésbe. A tűzoltók azt beszélik, megbüntetik azokat, akik a tiltás ellenére egyenruhában vonultak fel, bár azt állítják, engedélyezték nekik, hogy munkaruhában vonuljanak fel - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.</p>

Mint arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt, maszkot viselő demonstrálók nyitottak ki több tűzcsapot Budapesten, az Andrássy úton, ahol az egyenruhások tartottak demonstráló felvonulást szerzett jogaik megtartásáért. A felvonulók számtalan füstbombát is eldobtak, az Andrássy és Bajcsy-Zsilinszky utat is fehér és színes füst árasztotta el több helyen. Az Alkotmány utcai első beszédek után a tiltakozók egy kört tettek a Parlament épülete körül, minden útjukba akadó tűzcsapot kinyitottak, több füstbombát működésbe hozták.

A rendőrség folyamatosan vizsgálja és elemzi, hogy az egyenruhások szombati vonulásán milyen események történnek és megteszi a megfelelő intézkedéseket. A rendezvényen, amennyiben jogszabálysértő cselekmény történik, a rendőrség természetesen fel fog lépni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság, miután tűzcsapokat nyitottak ki a demonstrálók az Andrássy és a Bajcsy-Zsilinszky úton. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója elmondta: az Alkotmány utcában már minden tűzcsap mellett rendőrök álltak, és megakadályozták, hogy kinyissák azokat. A felvonulók az úttest mellett álló rendőröknek azt skandálták, hogy "Együtt vagyunk, gyertek velünk!", a biztosítást végző rendőrök közül többen integetéssel fogadták kollégáik szavait.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!