Magyarország

2011.04.19. 12:51

A koronatanúként emlegetett asszony meghallgatásával folytatódik a romagyilkosságok pere

<p>Több mint másfél órás késéssel kezdődött meg kedden a romák elleni merényletek tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon</p>

 A késedelem oka az, hogy az egyik vádlott védője közlekedési baleset miatt nem érkezett meg időben a tárgyalásra. Ezen a napon kezdi meg a tanúk meghallgatását Miszori László büntetőtanácsa. Elsőként azt az asszonyt hallgatja meg a bíróság, akit a médiában koronatanúként emlegetnek.



A romák ellen 2008 nyarán kezdődött támadássorozat 9 helyszínén összesen 6 halálos áldozatot követeltek a merényletek. A büntetőpert március 25-én kezdték tárgyalni, ez, a keddi a nyolcadik tárgyalási nap, amelyen megkezdték a tanúk meghallgatását. Az első hét napban a vád ismertetésén túl a vádlottakat hallgatták meg, illetve ismertették a vádlottaknak a nyomozás során tett vallomásait.

Kedden Miszori László bíró elmondta, miként tervezi a bíróság a várhatóan több mint 160 tanú meghallgatását. Május közepén először a besenyszögi rablás tanúit hallgatják meg, innen szerezték a vád szerint a vádlottak a gyilkosságokhoz a fegyvereket. Ezt követően a Galgagyörkön, Piricsén, Nyíradonyban és Nagycsécsen történtekről hallgat meg a bíróság tanúkat, majd helyszíni felvételeket is levetítenek a tárgyalóteremben. Június második felében az alsózsolcai és a tatárszentgyörgyi bűncselekményekkel kapcsolatos tanúvallomásokra kerül sor. A Tiszalökön és Kislétán történtekről már csak a nyári ítélkezési szünet után, ősszel jöhetnek a tanúk a bíróságra. A legtöbb időt, három napot a Tatárszentgyörgyön történtekre szán a bíróság, ami érthető, hiszen itt öltek meg egy fiatal édesapát és ötéves kisfiát.

Kedden délelőtt megkezdődött annak az asszonynak a tanúkénti meghallgatása, aki még az 1990-es években megismerkedett közös munkahelyükön, az APEH-ben a későbbi első rendű vádlottal. A bíróság eddig a tanút arról hallgatta meg, milyen körülmények között dolgoztak együtt a debreceni Perényi 1 elnevezésű zenés klubban, és hogyan alakult a kapcsolatuk.

A Pest Megyei Bíróság a tárgyalást az első tanú további meghallgatásával folytatja az ebédszünet után.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!