Magyarország

2011.03.07. 14:41

Továbbra sem javasolja a Külügyminisztérium az Egyiptom nagyvárosaiba való utazást

<p>A Külügyminisztérium továbbra sem javasolja az utazást több egyiptomi nagyvárosba, illetve például a nílusi hajóutakat. Fokozott körültekintés mellett azonban újra biztonságosnak tekinthető szervezett utakon a Vörös-tenger vidéke, így Sarm-al-Sheikh vagy éppen Hurghada.</p>

A Külügyminisztérium továbbra sem javasolja az egyiptomi nagyvárosokba, illetve a Felső-Egyiptomba való utazást. A nagyvárosok között említik Kairót, Szuezt, Alexandriát és Iszmailiját. Ugyancsak nem javasolják a Luxorba tervezett kirándulásokat, a nílusi hajóutakat, a szállodán kívüli programokat és az egyéni belföldi utazásokat sem - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a külügyi tárca.

A Külügyminisztérium Egyiptom több részét úgynevezett II-es, azaz fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriájába sorolja.

Az utóbbi időszakban javulást mutató helyi közbiztonsági helyzet alapján - a külügyi tárca szerint - újra biztonságosnak tekinthető a szervezett tengerparti szállodai üdülés a Vörös-tenger vidékén, itt említik Sarm-al-Sheikh-et, Dahabot, illetvet Hurghadát. Azt ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a helyzet romlása esetén változhat a biztonsági besorolás.

A Külügyminisztérium először január végén sorolta át az utazásra nem javasolt országok közé Egyiptomot.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!