Magyarország

2011.03.25. 18:55

Átadták a Papp László-díjakat

<p>Átadták a Papp László-díjakat az év legígéretesebb utánpótlás korú ökölvívóinak. Az elismeréseket a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó 85. születésnapjának évfordulóján öt boxoló Czene Attilától, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkárától vehette át.</p>

Az ünnepségen Czene Attila megemlékezett a háromszoros olimpiai, kétszeres amatőr Európa-bajnokról, a profik között is Európa első számú öklözőjéről. Kiemelte: "Papp László egyénisége és pályafutása megismételhetetlen, életpályája azonban amellett, hogy dicsőséget hozott, kötelezettségeket is ró az utókorra. "

A Papp László-díjat hat éve a Magyar Ökölvívó Szakszövetség javaslatára alapították az utánpótlás versenyeken legjobban szereplő sportolók elismerésére.

A 2011-ben elért eredményei alapján a pénteki ünnepségen Papp László Díjat kapott: Gálos Roland, a Felsővárosi Ökölvívó SE-Baja versenyzője, a Junior Európa-bajnokságon elért ötödik helyezéséért; Harcsa Zoltán, az Unió Sport Kispest SE versenyzője az Ifjúsági Olimpián elért harmadik, és az Ifjúsági világbajnokságon elért harmadik helyezéséért; PikácsMercédesz, a Honvéd Sas-hegy SE versenyzője; az Ifjúsági Európa-bajnokságon elért harmadik helyezésért, Szilvai László, a NYVSC versenyzője, a Junior Európa-bajnokságon elért ötödik helyezéséért és Zsigmond József, az MTK versenyzője, az Ifjúsági Olimpián elért negyedik helyezéséért.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!