Magyarország

2011.03.09. 18:51

Összefogtak a fehérvári szórakozóhelyek üzemeltetői, hogy ne lehetetlenítsék el a működésüket

<p>A fiatalok biztonságos szórakozóhelyeiért párbeszéd kezdődött Székesfehérváron az üzemeltetők és az önkormányzat között. Az önkormányzat szeretné behatárolni a működési engedélyeket, új rendeletet alkot.</p>

Hogy ne lehetetlenítsék el a működésüket a helyi szórakozóhelyek egyesülete megkereste a városvezetőket, így részt vesznek a rendelet kidolgozásában. Ennek első lépéseként fórumot tartottak szerdán.

Az önkormányzat új rendeletében külön kezelik majd az éjszakai szórakozóhelyeket, és rögzítik, milyen módon működhetnek.

A szórakozóhelyek egyesülete egységes tiltólistát hozna létre, amellyel távol tartaná a szórakozóhelyekről a rendszeres rendbontókat. A 18 év alattiak és a nagykorúak más színű karszalagot viselnének a szórakozóhelyeken és ennek megfelelően szolgálnák ki őket a pultnál. Ajánlják fémdetetektorok használatát a beléptetéskor és egy olyan pánik gomb létrehozását, mellyel a lehető leggyorsabban lehetne értesíteni baj esetén a hatóságokat.

A januári tragédia után lincshangulat alakult ki, a szórakozóhelyekre akarták ruházni a felelősséget. Ellenőrzési hullám indult el, és olyan törvényjavaslatok kerültek napvilágra a sajtóban, amelyek ellehetetlenítették volna a működésüket. Pedig a fiatalok szórakozni akarnak, ha nincs hol, akkor megteszik azt az utcán. Ennél sokkal jobb, ha felügyelet mellett egy szórakozóhelyen teszik azt- mondta a Független Hírügynökségnek Kismarty-Lechner Gábor a Fehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesületének elnöke.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!