Magyarország

2011.03.02. 18:41

Informális ülést tartott az MSZP

<p>Az Orbán-csomag nem tartalmaz semmilyen strukturális reformot, abban csupán megszorítások és adóemelés, azaz pénzbehajtás szerepel - ebben értett egyet az MSZP országos elnöksége és parlamenti frakciója szerdai informális ülésén. Szerintük a megszorítások vesztesei megint a szegények, illetve a kis- és átlagkeresetűek.</p>

A szocialisták országos elnökségének és parlamenti frakciójának szerdai informális ülésén egyetértés volt abban, hogy az Orbán-csomag nem tartalmaz semmilyen strukturális reformot, abban csupán megszorítások és adóemelés, azaz pénzbehajtás szerepel. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető szerda esti közleménye szerint a régóta halogatott Orbán-csomag azt jelzi, hogy pár hónap alatt megbukott a Fidesz költségvetése. Ehhez az Orbán-kormány rossz gazdaságpolitikája, az állami túlköltekezés és legfőképp az igazságtalan adórendszer vezetett.

A szocialisták szerint a most csupán nagyvonalakban felvázolt, részleteiben ki nem dolgozott megszorító csomag azokra rak újabb és még súlyosabb terheket, akiket eddig is sújtott a társadalmi különbségeket növelő adórendszer. A megszorítások vesztesei megint a szegények, a kis- és átlagkeresetűek lesznek, "akikkel eddig is megkülönbözető módon, mostohán bánt az Orbán-kormány".

Az Orbán-csomag nem járul hozzá újabb munkahelyek létesítéséhez, nem biztosítja a fenntartható fejlődést, és egyre inkább távolodik az igazságos közteherviseléstől.
Ezek az intézkedések átmenetileg csökkenthetik ugyan az államháztartás hiányát, de sem közép, sem hosszú távon nem képesek tartós növekedési pályára állítani a gazdaságot - véli az MSZP.

-Független Hírügynökésg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!