Magyarország

2011.03.04. 23:31

Az MTV saját adatai szerint többször szólal meg az ellenzék, mint amit a Policy Solution mért

<p>A Magyar Televízió (MTV) saját elemzése szerint a Híradóban február 21 és 27 között az összes megszólalás 50 százaléka a kormányé, 21,4 százaléka a kormánypártoké volt; ez a megszólalások idejét tekintve összesen 66,2 százalék, darabszámát tekintve 71,4 százalék - közölte a köztévé a Független Hírügynökséggel.</p>

Az adatok eltérnek a Policy Solutions médiaelemzésének adataitól: azok alapján ugyanis egy hét alatt az M1-en a belpolitikai hírekhez 83%-ban kormánypárti politikusok nyilatkozatait játszották le.

Az MTV saját adatai szerint az összes megszólalás idejét tekintve az általuk vizsgált héten a megszólalások 66,2 százaléka volt a kormányé vagy kormánypárté, míg az ellenzéki pártok ugyenennek az időnek 33,8 százalékát kapták. Mindez 10 megszólalást jelent a kormány és a kormánypártok, és 4-et az ellenzék részéről, utóbbiak közül egyébként egyedül az MSZP megszólalásai szerepeltek a műsorokban.

Az MTV elemzés szerint a Híradókban a vizsgált héten a kormányról 10, a Fideszről, illetve a párt politikusairól 2 hírben történt említés, míg az MSZP-ről 9-szer, a Jobbikról és az LMP-ről pedig egyszer-egyszer.

A Policy Solutions ettől eltérően azt találta, hogy a köztévében az általuk vizsgált héten a belpolitikai hírekhez 83%-ban kormánypárti politikusok nyilatkozatait játszották le.
Az elemzés szerint egyébként a TV2-n 84 százalékban, a Duna Tv-n 82 százalékban, míg a Hír Tv-n 72 százalékban szerepeltek a belpolitikai hírekben kormánypárti politikusok nyilatkozatai. Ugyanez az arány az RTL Klub vizsgált műsoraiban 62 százalékos.

A médiaelemzés kitért arra is, hogy a Fidesz számára kedvezőtlen hírek szinte teljesen hiányoznak az esti híradókból, és az MSZP-hez kötődő megjelenések nagy többsége negatív tálalásban kerül a hírműsorokba.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!