Magyarország

2011.03.07. 21:26

A salgótarjáni alpolgármesterek is kapnak életbiztosítást a várostól

<p>A két salgótarjáni alpolgármesterre is nagy értékű életbiztosítást kötött a másfél milliárd forintos működési hiánnyal üzemelő önkormányzat. A polgármester után havi 130, az alpolgármesterek 80-80 ezer forintos életbiztosítást fizetnek - tudta meg a Független Hírügynökség.</p>

Huszár Máté az MSZP salgótarjáni frakcióvezető-helyettese a Független Hírügynökségnek elmondta: miután kiderült, hogy Esztergomban nem csak a polgármester, de az alpolgármester is nagy összegű életbiztosítás kedvezményezettje az önkormányzat jóvoltából, gyanújuk támadt, hogy Salgótarjánban is hasonló a helyzet.

A salgótarjáni önkormányzat az alakuló ülésén fogadta el a fideszes többség szavazatával, hogy Székyné Sztrémi Melinda polgármester javadalmazását egy havi 130 ezer forintos életbiztosítással megfejeli. Eötvös Mihály (független) és Fenyvesi Gábor (Fidesz) alpolgármesterek biztosítása azonban nem került napirendre - közölte Huszár Máté. A város jegyzőjétől kapott tájékoztatás alapján azonban most kiderült, a két salgótarjáni alpolgármester részére havi 80 ezer forint összegű életbiztosítást kötött a város a Járai Zsigmond érdekeltségébe tartozó CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nél. Az ellenzéki politikus szerint Salgótarján vezetői az esetleges választási vereségükre készülnek, akkor ugyanis 2 millió forint fölött 98 százalékos különadó terhelné a végkielégítésüket, s ez alól akarnak majd az életbiztosítás beváltásával kibújni.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!