Magyarország

2011.03.16. 20:11

A KRESZ-t is módosítani kell a dohányzás szabályainak szigorításához - RTL Híradó

<p>Mégsem lehet majd autóban dohányozni, ha terhes nő vagy 18 év alatti gyermek ül a kocsiban. A nemdohányzók védelméről szóló törvény előszavába mégis bekerült ugyanis az erről szóló, korábban visszavont javaslat.</p>

Így a KRESZ-t is módosítani kell. A szocialisták szerint a tiltás nem jó út, de öt hét múlva megszavazzák a törvényt - hangzott el szerdán az RTL Híradóban.

A börtönökben és a zárt pszichiátriai osztályokon továbbra is engednék a dohányzást, autókban viszont nem, ha ott gyermek vagy terhes nő ül. Az erről szóló fideszes javaslatot korábban visszavonták ugyan, így a törvényben nem, csak az előszavában lesz utalás erre. Nem a nem dohányzók védelméről szóló jogszabályban, hanem a KRESZ-ben kell majd rögzíteni a szabályokat, az ellenőrzés pedig a Belügyminisztérium dolga lesz.

Hétfőn a parlament nem szavazott a törvényről, csak a módosító indítványokról, köztük például arról, hogy július helyett csak jövő januártól lép hatályba a jogszabály. Ezt a vendéglátósok kérték, arra hivatkozva, hogy jelentős kiesést okoz nekik a tiltás. Büntetni pedig csak 2012 áprilisától fognak.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!