Magyarország

2011.02.21. 17:03

Két éves kisgyerek a menekültek között

<p>Egy kétéves török kisgyerek is volt azok között a menekültek között, akiket hétfőn hajnalban fogtak el a határrendészek Tiszaszigetnél. A kisgyerek egy törökökből és koszóvóiakból álló menekült csoport tagja volt, akiket egy szerb embercsempész juttatott át a zöldhatáron.</p>

A 11 fős csoport Tiszasziget határában a szántáson gyalogolt, amikor észrevették őket a járőrök hétfőn hajnalban. Ekkor az egyikük kivált a csoportból és menekülni próbált az országhatár felé. Nem jutott messzire, egy csatornában próbált megbújni, de megtalálták a rendőrök - ő volt az embercsempész. Az elfogott menekültek közül három férfi Koszovóból érkezett, hat férfi, egy nő és egy kétéves kisgyerek pedig török állampolgár - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Néhány órával később a hőkamera segítségével egy négy fős csoportra lettek figyelmesek a határrendészek nem messze Röszkétől. A határsértők - három koszovói, egy szerb - nem tudták igazolni magukat. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!