Magyarország

2011.02.17. 06:58

Első osztályban is lehetne buktatni - Magyar Nemzet

<p>Kiemelt bérpótlékot kapnának a különösen nehéz körülmények között dolgozó tanárok, valamint azok a fiatalok is beléphetnének a szakképzésbe, akik már vannak 16 évesek, de még nem fejezték be az általános iskolát</p>

Egyebek mellett ezt tartalmazza az új közoktatási törvény koncepciójának átdolgozott változata, amely most közigazgatási egyeztetés alatt van. A csütörtöki Magyar Nemzet közöl részleteket a tervezetből. Eszerint változtatnának a buktatás szabályain is: az általános iskola első osztályában nemcsak a szülő kérésére lehetne megismételtetni a tanévet, hanem akkor is, ha a tanulók sikertelen javítóvizsgát tesznek és a buktatásról a tantestület előzetesen tájékoztatja a szülőket. Újdonság még, hogy az eredeti hatvan helyett csak ötven óra kötelező közösségi szolgálat lenne az érettségire bocsátás feltétele. Nem kellene azonban ilyen munkát végezniük a 26 évesnél idősebb vizsgázóknak, illetve azoknak, akik felnőttképzésben érettségiznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!