Magyarország

2011.02.16. 16:58

EGYIPTOM - A magyar külügyminisztérium egyelőre nem enyhíti a figyelmeztetést

<p>A magyar Külügyminisztérium egyelőre nem tervezi, hogy enyhítsen az egyiptomi utazásokra vonatkozó figyelmeztetésen - mondta a Független Hírügynökségnek Pataki Eszter, a Külügyminisztérium szóvivője.</p>

Az utazás veszélyeire szóló figyelmeztetést szerdán csökkentette a norvég külügyminisztérium, míg Nagy-Britannia, Svédország és Dánia már néhány nappal korábban feloldotta a szigorú figyelmeztetéseket.

Pataki Eszter szerint a minisztérium és a konzuli szolgálat folyamatosan figyeli az egyiptomi helyzetet, és - mint mondta - elképzelhető, hogy az üdülőövezetek térségében hamarosan enyhíteni fognak a figyelmeztetésen. Ez azonban a közeli napokban még nem várható - mondta, kiemelve, hogy nem érdemes az effajta figyelmeztetéseken napról-napra változtatni.

A Külügyminisztérium január 31-én kiadott közleményében közölte, hogy a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségével történt egyeztetést követően "az egyiptomi nagyvárosok biztonsági helyzetének további romlása és a közbiztonsági helyzet egyelőre kiszámíthatatlan kimenetele miatt az I-es, utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolja át Egyiptomot."

A külföldi turisták múlt hónap végén hagyták el tömegével Egyiptomot, miután a Hoszni Mubarak rezsimje elleni tiltakozó megmozdulások zavargásokba torkolltak a nagyvárosokban. Az erőszakhullám az államfő múlt pénteki lemondása óta azonban enyhült Egyiptomban.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!