Magyarország

2011.01.17. 07:12

Ötezren két szék között - Világgazdaság

<p>A Tigáz Zrt.-nek csaknem ötezer olyan lakossági ügyfele maradt 2011. január 1-jétől is a társaság egyetemes szolgáltatásában, aki eredetileg át akart menni az olcsóbban szolgáltató EMFESZ Kft.-hez, de ez nem sikerült nekik - írja a Világgazdaság.</p>

 Ezek a fogyasztók három hónapig most az EMFESZ nélkül is olcsóbban kapnák a gázt, mert erre az időre a Tigáz tarifáinál alacsonyabbat kínáló Főgáz Zrt.-t jelölte ki a Magyar Energia Hivatal (MEH) a Tigáz területén lévő, egyetemes szolgáltatásra jogosult EMFESZ-fogyasztók szolgáltatójaként. Az EMFESZ-nél azt mondták a Világgazdaságnak, hogy szabályszerűen, az érintett fogyasztóktól kapott meghatalmazás alapján kezdeményezték tavaly novemberben az ötezer lakossági ügyfél átléptetését. Szerintük a Tigáz - megszegve a vonatkozó kormányrendeletet és a gáztörvény végrehajtási rendeletének két pontját is - nem adta át az érintett felhasználók kapacitásait, és nem módosította az átlépő fogyasztók elosztási szerződését sem. Emiatt 2011. januá r 1-jével egy fogyasztó sem lépett át a Tigáztól az EMFESZ-hez. Az ügyet vizsgálja a MEH - olvasható a Világgazdaságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!