Magyarország

2011.01.24. 13:08

Nyomoznak a milliárdos FKF-es sóbizniszben

<p>Budapest - Egymilliárd forintot meghaladó útszórósó-beszerzés kapcsán indított nyomozást a rendőrség a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél - írja az Index.hu.</p>

A gyanú szerint a 2006 és 2010 közötti szállításoknál a leszállított mennyiségű sónál többet számláztak. Ahogy a lap írja, nem volt nehéz csalni, az FKF-nél 2010 novemberéig nem volt hivatalos mérleg.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél zajló nyomozásban olyan információk kerültek a rendőrséghez, hogy a téli útszórósó beszerzésekor a valós mennyiségnél többet számláztak, ezzel vagyoni hátrányt okoztak az FKF Zrt.-nek. Értesüléseik szerint az FKF Zrt. 2006-ban hároméves szerződést kötött az Octopus Kft.-vel kilencvenezer tonna útszóró só szállítására 1,34 milliárd forintért. A szerződést 2009 végén meghosszabbították, mert az enyhe teleken nem fogyott el az összes só.

Az útszóró sót egyébként 1992 óta az Octopus szállítja az FKF-nek. Furcsa módon más pályázó a biztos üzlet ellenére nem is nagyon indult az FKF tenderein. Belső információk szerint az Octopus mögött az FKF Zrt. egyik volt vezetője áll, a cégadatokból azonban ezt nem lehet kideríteni. Egy dokumentum szerint több FKF-es azt állította, hiába akarták elérni, hogy az FKF vegyen mérlegeket, és mérje meg az Octopus alvállalkozója által szállított sót, a szándék a volt vezetőn megakadt. Az Index.hu szerint a volt vezető egyik közeli rokona az FKF-nek pont azon az osztályán dolgozott, ahol a só beszerzésével foglalkoztak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!