Magyarország

2011.01.07. 13:42

Még nem tudni, ki mennyi reálhozamot kaphat - RTL Híradó

<p>Hiába érdeklődnek az ügyfelek, a magánnyugdíj-pénztárak egyelőre nem tudják nekik megmondani, mennyi reálhozamot kaphatnak, ha visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe.</p>

A pénztárak szerint ugyanis még nincsenek meg azok az adatok, amelyekből számolni tudnának. Sokaknak pedig ez is segítené a döntést. Eddig mintegy 6 ezren nyilatkoztak arról, hogy maradnak a magánpénztárban - hangzott el az RTL Híradóban.

Azt, hogy csak az infláció feletti hozamot lehet felvenni, a törvény írja elő. A pénztárak egyelőre nem tudják megmondani pontosan, kinek, mennyi jár. Ahhoz ugyanis tudniuk kellene, melyik nap lesz a kifizetés, aznap hogy állnak majd az árfolyamok, és addig hogyan alakul az infláció. De még a reálhozamból is levonhatnak postai költséget, illetve a bankköltséget. A pénztárak szerint a törvényben előírt határidők miatt leghamarabb májusban tudnak majd elszámolni az ügyfelekkel.

Eddig 6 ezren nyilatkoztak a több mint 3 millióból arról, maradnak a magánnyugdíj-pénztárban. Ők biztosan nem kapnak majd reálhozamot. Azt ugyanis csak azok vehetik fel, akik visszalépnek az állami rendszerbe.
- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!