Magyarország

2011.01.19. 14:27

Megszüntették a Főtáv-vezér előzetesét

<p>Budapest - A bíróság szerdán megszüntette a volt Főtáv-vezér előzetes letartóztatását. A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalással gyanúsított Kovács Lajos ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. A végzés jogerős.</p>

A Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán szüntette meg az egykori Főtáv-vezér előzetes letartóztatását. A Fővárosi Bíróság közleményében azt írja, hogy noha a nyomozás már több mint nyolc hónapja tart, nem nevezhető kezdeti szakaszban lévőnek, annak ellenére sem, hogy a Főtáv Zrt. valamennyi szerződésének a vizsgálata miatt az eljárás jelenlegi szakasza jelentősen elhúzódhat.

A bíróság szerint ezzel együtt a bizonyítás megnehezítésének veszélye már nem áll fenn. Mint írja - a közleményben csak monogrammjával szereplő - Kovács Lajos esetében már nem áll fenn a szökés vagy az elrejtőzés veszélye, viszont folyamatosan rendelkezésre kell, hogy álljon. Ezért döntött a bíróság a lakhelyelhagyási tilalom mellett.

Ezen az állásponton van az ügyészség is, amely szintén azt kérte, hogy az előzetes helyett rendeljék el a lakhelyelhagyásitilalmat. A végzés jogerős.

Mint ismert, Kovács Lajos ügyében egy feljelentés alapján indult nyomozás, mert állítólag különösen nagy vagyoni hátránya keletkezett a Főtávnak azzal, hogy a cég kötötte be egy csepeli lakóparkba a fűtési és hűtési rendszert. A Főtáv és a vezérigazgató védője szerint az ügylet kifejezetten előnyös volt a társaság számára.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!