Magyarország

2011.01.19. 11:52

Holnap lehet jogerős ítélet Hajdú László ügyében

<p>Budapest - Csütörtökön hirdet ítéletet Hajdú László ügyében a Fővárosi Ítélőtábla.</p>

Hajdú Lászlót Kaiser Edével együtt először a móri vérengzés miatt állították bíróság elé. Hajdú Lászlót először 2004. december 23-án 15 év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság, de ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla 2005-ben hatályon kívül helyezte és az első fokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította.

Ebben a megismételt eljárásban a Fővárosi Főügyészség módosította a vádat, azt állítva, hogy Hajdú László 2002. május 9-én Kaiser Edével együtt részt vett a móri Erste Bankban történt mészárlásban. Időközben kézre kerültek a móri vérengzés valódi tettesei, így végül Hajdú Lászlót a Fővárosi Bíróság 2008. október 22-én más bűncselekményekért - közöttük pénzszállítók elleni támadások miatt és a csepeli postahivatal kirablásáért - ítélték el 17 évre. Ebben az ügyben hirdet csütörtökön ítéletet Lassó Gábor büntetőtanácsa a Fővárosi Ítélőtáblán.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!