Magyarország

2011.01.26. 09:55

Budapest a 10 ajánlott európai kulturális hétvége között

<p>Egy francia magazin beválasztotta Budapestet a tíz ajánlott európai kulturális hétvége közé. A havonta megjelenő Pleine Vie februári számában megjelent listán csupa olyan nagyvárosok szerepelnek, amelyek érdekes kiállításokat, zenei programokat kínálnak - közölte a Magyar Turizmus Zrt.</p>

A havonta megjelenő százötven oldalas francia Pleine Vie magazin februári számában tíz európai "kulturális weekendet" ajánl olvasóinak. A tíz város mindegyikében vagy érdekes kiállítás vagy zenei fesztivál szerepel az ajánlott programban. A szerkesztő-újságíró ajánlatai között Budapest és a Budapesti Tavaszi Fesztivál is szerepel London, Brüsszel, Genova, Madrid, Amsterdam, Párizs, Martigny (Svájc), Bécs és Róma mellett. Az ötoldalas blokkot egy egész oldalas esti budapesti panorámakép nyitja meg. A magazin havonta kettő és fél millió olvasóhoz jut el.

A KSH legfrissebb statisztikai adatai alapján a francia vendégek több mint 280 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyar szállodákban, a 2010. január-novemberi időszakban, ami csaknem három százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!